tiistai 31. tammikuuta 2012

Kylmä, aamu, väsy.. Sori vaan mut nyt ei kiinosta

Verkkonuorisotyöstä

Nyt ei oikein pää toimi joten ajattelin että olisi jotenkin kivempi kertoa itsestäni. Olen 17-vuotias (muutama kuukausi vielä niin 18!! pakollinen mainostus) nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi opiskeleva nuori tyttö Joensuusta. Vapaa-ajallani (jota on joskus enemmän tai vähemmän) teen hupsuja asioita eli piirtelen höpsöjä kuvia, lauleskelen ja väläyttelen vielä höpsömpiä asioita. Rakastan kesää ja auringon paistetta mutta toinen suuri rakkaus on auringon vastakohta eli sateen ropinaa ikkunalaudalla, paljain varpain kävelemistä aamukasteisella nurmikolla sekä makuuhuoneen lattialla makaamista musiikin pauhatessa stereoista. Parasta on keikoilla käyminen, blogien luku, musiikin kuuntelu (ja tietysti mukana kiljuminen) ja kivat söpöt pienet asiat.

Noniin nyt jo paljon parempi fiilis ja voisi alkaa tutkimaan tuota verkkonuorisotyö- tehtävää. Tämä on siis koulublogi joten suurinosa jutuista mitä tänne tulee, koskettaa tavalla tai toisella tulevaa ammattiani, katellaan mitä tästä nyt tulee :) Mutta asiaan!

TEHTÄVÄ Tutustu verkkonuorisotyöstä kirjoitettuihin artikkeleihin, nettisivuihin tai yllä mainittuihin artikkeleihin. Kirjoita oma blogikirjoitus verkkonuorisotyön 
Verkkonuorisotyötä tehdään pääosin netin syövereissä; facebookissa, irc-galleriassa, suomi24:ssä, Habbo-hotellissa ja Demi.fi:ssä. Verkkonuorisotyö painottuu erilaisiin alueisiin, esimerkiksi rasisminvastaiseen työhön, verkkovaikuttamistoimintaan ja tieto- ja neuvontatyöhön.
Verkkonuorisotyötä tekevät muutkin kuin varsinaiset nuorisotyöntekijät. Verkossa toimivat erillaisten hankkeiden ja toimintojen kautta esimerkiksi terveydenhoitajat, sosiaalityöntekijät ja poliisi. Kaikkea verkossa olevaa tiedotus-, auttamis- ja kohtaamistoimintaa ei voida välttämättä nimittää verkkonuorisotyöksi, vaikka sillä olisikin auttava ja kohtaava ”vaikutus”. Esimerkiksi koulutetut vertaisnuoret (nuorilla tulee jossain välissä vaihe jolloin on aika itsenäistyä ja kokeilla elämää ja katsella mitä se on, vanhemmille ei enään kerrota niin paljon asioista joten toiselle nuorelle on helpompi kertoa koska nuorella ja aikuisella on aivan erillaiset ajatusmaailmat) voivat tukea muita nuoria erilaisissa haasteissa tarjoamalla neuvoja ja juttelemalla eri asioista.
Mutta tietenkin netissä on vastapainona kuitenkin myös yhteisöjä, jotka tarjoavat kielteistä tukea. Tästä esimerkkeinä ovat aggressiivisuutta, laihuutta tai itsemurhaa ihannoivat verkkoyhteisöt. Kaikkea täältä netistä löytyykin mutta ei lopetella näin ankeaan aiheeseen vaan....

 
EHKÄ MAAILMAN SÖPÖIN KISU VAUVA! :))
ps. päivä parani kummasti kun katseli kissavideoita ja sai kahvia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti